Za kilka dobrych miesiecy bede rodzic, jeszcze nie wiem czy tu czy w Polsce.
Czy ktos orientuje sie jak wyglada sprawa ubezpieczenia w naszym pieknym kraju tzn pracuje na wyspie 2 lata, z polski wyjechalam po studiach, nidgy tam nie pracowlam i zastanawiam sie co z ubezpieczniem jesli zdecyduje sie na porod w Polsce?
Bo wydaje mi sie ze na dzien dzisiejszy za kazdy dzien podbytu w szpitalu w Polsce musialabym placic...
wiadomo ze jesli bym zostala gdzies zatrudniona to mialabym automatycznie ubezpieczenia ale na chwile przed porodem nie bede sie nigdzie zatrudniac wiec jak "zdobyc" to ubezpiecznenie?
moze zarejestrowac sie jako bezrobotna na poczatku?
Poza tym czy social wyplaci mi becikowe i macierzynskie jesli bede rodzic w Pl? podobno mozna odebrac cala sume jednorazowo juz 11 tyg przed terminem porodu...?!?
I jeszcze jedno czy lecial ktos po 30 tc samolotem? czy przy ciazy bez komplikacji jest to zupelnie bezpieczne? (31,32 tc)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum