Wysłany: Czw Gru 18, 2008 1:09 pm lekarz potrzebny pilnie
hej
czy moze mi ktods polecic dobrego lekarza w st helier ktora main surgies wybrac ??
potrzebuje na juz bo maly mi juz tydzien kaszle i nie pomagaja juz domowe sposoby czy jest w ktorejs "przychodni " ktos z polski ? np pielegniarka lub lekarz
prosze o szybka w miare odpowiedz
Ale ja wiem - nie ma zadnej specjalizacji. 6 lat nalezelismy do tej przychodni i do tego lekarza.Wypisalismy sie, gdzie rowniez nie jestesmy szczesliwi. Niestety na Jersey nie ma lekarzy takich jak mamy w Polsce. Zaden z GP nie jest pediatra. Pediatrzy sa jedynie w szpitalu, co do ktorych wiedzy mamy tez watpliwosci. Bardziej skomplikowane diagnozy (czyli wiecej niz grypa), wyszukiwane sa w ksiazce, ktora lekarz ma zawsze przy sobie jak Biblie.
Dla poparcia tego dodam, ze nasze dziecko urodzilo sie tutaj, a dopiero po 9 miesiacach, lekarz w Polsce wykryl powazne choroby dziecka. Mysle, ze jest wiecej takich rodzicow na Jersej jak my, ktorzy maja podobne wrazenie.
Jedyna rada, to miec kontakt z zaufanym pediatra w Polsce.
Pozdrawiamy.
hej bylam w Indigo House , jakis mlody Pan doktor ale o dziwo osluchal malego, sprawdzil uszy i ze osluchowo vczysto vbylo dal .....CALPOL I SYROP PRZECIWKASZLOWY tyle to sama wiem , na szczescie przeszlo
a jesli chodzi o lekarzy to juz tez mam takie wrazenie niestety , jak maly przytlukl paluszka i poszlam do szpitala , zrobili przeswietlenie oczywiscie, okazalo sie ze wszystko ok ze tylko potluczone i dali mu ANTYBIOTYK
ja jak mialam ostry atak bolu brzucha i poszlam do lekarza to tylko na dotyk dal mi leki cudem pomogly ale nawet zadnego usg nie zrobili czy cos ......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum