Witam! mam pytanie: ile trzeba czekac na czek ze zwrotem nadplaconego podatku od zlozenia zarobkowej deklaracji wyjazdowej(rozowy dokument4stronnicowy,)i czy mozna sprawdzic kiedy dokladnie ten dokument doszedl do urzedu podatkowego na Jersey?? dziekuje z gory za odp pozdrawiam!!
[ Dodano: Pią Paź 30, 2009 5:45 pm ]
Witam! mam pytanie: ile trzeba czekac na czek ze zwrotem nadplaconego podatku od zlozenia zarobkowej deklaracji wyjazdowej(rozowy dokument4stronnicowy,)i czy mozna sprawdzic kiedy dokladnie ten dokument doszedl do urzedu podatkowego na Jersey?? dziekuje z gory za odp pozdrawiam!!!
Marceli Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 139 Skąd: z nikąd
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 10:25 pm
hola, hola, ty sie tak nie zapedzaj...
z tego co wiem to przypadkow j/w jest na dżersej jak na lekarstwo, przykro mi to mowic, ale zgaduje, ze dostaniesz notice o zaleglosci
jakby nie bylo, nie zapomna o tobie, albo notice albo czek, cos przyjdzie
pzpr
tawariszcz marceliejłowicz
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł".
Marceli... hmm... z tego co wyliczalem, mam nadplate podatku poniewaz kwota ktora zarobilem w bierzacym roku podatkowym nie przekroczyla kwoty wolnej od podatku (12000Ł z drobnymi w tym roku) wiec podatek ktory byl odprowadzany przy kazdej wyplacie przez mojego pracodawce zostanie mi zwrocony, o to sie nie musze obawiac... jedynie martwi mnie (a raczej ciekawi) ile trzeba czekac na ten zwrot w postaci czeku oraz, czy ten czek jest wysylany odrazu po wprowadzeniu deklaracji podatkowej przez Urzad do systemu, czy dopiero po zakonczeniu roku podatkowego? pozdrawiam!!
Marceli Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 139 Skąd: z nikąd
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 9:28 pm
moze to ja sie troche zapedzilem, ale wytlumacz mi to:
pierwszy rok, zarobione okolo 9 000, podatek chyba 2 %, do zaplacenia pozostalo 90 funtow
drugi rok, sytuacja prawie identyczna, podatek spada do zera, ale zarobki nie rosna, do zaplacenia 70 funtow
takie rzeczy to tylko na jersey, pani w tax office nie potrafla tego wytlumaczyc,
dobra, teraz do tematu, nie pamietam ile sie czeka, ale wiem ze przysylaja do polski
pzpr
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł".
szczerze to nie mam pojecia dlaczego taka sytuacja(taki sposob naliczania podatku itd) mozliwe,ze wplyw na to maja koszty zakwaterowania oraz to czy zapewnia je pracodawca... to tylko moje domysly - nic pewnego, wiec nie sugeruj sie tym
A czy byliscie na wyspie pelen rok.
Kwota zwolniona z opodatkowania jest proporcjonalna do czasu jaki byliscie na wyspie.
Jeliz byliscie 8 miesiecy w danymc roku kalendarzowym to ktwoa zwolniona bedzie okolo 8.5 tys
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum