kasia025 Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Lis 2007 Posty: 91
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 5:52 pm ale bzdury (dotyczy tematu: Uwagi dotyczace szpitala ...)
czy ta ostatnia osoba ktora sie wypowiedziala byla kiedys na badaniach w polsce??ja bylam u wykwalifikowanego gnekologa w krakowie i co i po badaniach stwierdzil ze nie moge miec dzieci nigdy w zyciu dajac mi tabletki na okres i rownoczesnie powoduja odklejenie sie lozyska w razie czego a okazalo sie ze jestem w drugim miesiacu ciazy!!jakas paranoja w 6 miesiacu bedac w polsce p[oszlam do lekarza prywatny na zdiecia usg z kolorem i lekarz tez nie mogl wykryc plci dziecka a wielki specjalista, a tu na Jersey gonia kolo mnie ze az glupio a kazdy ma zly dzien lub nie tak jak ty myslisz ze polozne sa zawsez szczesliwe przeciez sa ludzmi czego ty oczekujesz jakas paranoja tu naprawde jest dobra opieka i szpital takze,jak masz taka praktyke w szpitalu przyznaj sie czy ty zawsez sciagalas fartuch jedzac lub idac do toalety??? zastanow sie najpierw zanim cos napiszesz
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 19 Mar 2007 Posty: 138 Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 9:50 pm
Oczywiście, że byłam w Polsce u lekarza nie raz, nie dwa. I mimo, że tak się narzeka na naszą służbę zdrowia, ja mam odmienne zdanie. Jest gro polskich lekarzy i pielęgnierzy, którzy pracując za psie pieniądze spędzają często długie godziny, ba nawet nadgodziny z pacjentami. Nie mówię o przypadkach ekstremalnych. Tutaj lekarz niejednokrotnie nie potrafi zdiagnozować prostej jednostki chorobowej - grypy, wysypki czy wrzoda za przeproszeniem na dupie. I na wszystko przepisuje od razu antybiotyk. Bo tak jest najprościej. Wstydzi sie przyznać, że nie potrafi Cię zdiagnozować, ale do specjalisty nie wyśle. Tutaj moja droga lekarz raczej za darmo nie zrobi nic. Pielęgniarka, ze szpitala odsyła Twoje wyniki do GP, żebyś mogła zapłacić za wizytę 30 funtów.
Przykro mi, że w Polsce nie spotkałaś się z fachową opieką
Nie twierdzę, że wszyscy są tacy sami, wszędzie zdarzają się wyjątki. Mimo to, żaden tutejszy lekarz nie zrobił na mnie profesjonalnego wrażenia.
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 19 Mar 2007 Posty: 138 Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 9:53 pm
A co do płci dziecka, to czasem ze względu na ułożenie płodu ciężko jest nawet na "kolorowym" USG coś zobaczyć. Jak dziecko się schowa to i najlepszy profesor medycyny nic nie zobaczy.
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 10:54 pm
Jak dziecko schowa "fifola" lub pokaze palucha...
... to mozna w zle ciuszki sie wpakowac
kasia025 Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Lis 2007 Posty: 91
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 11:13 pm
ale nie chodzi o plec polski prywatny lekarz gdzie ja placilam powiedzial ze nie moge miec dzieci po badaniach jakie zrobil a okazalo sie ze bylam juz w ciazy dal mi tabletki ktore mogl zabic plod to dopiero piekna madra polska medycyna z tym ze ja tez jestem po szkole medycznej i troszke kumam o co chodzi ale coz najlepiej winic innych nie patrzac na swoich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum